Variációk és képek

Többnyire saját variációkat teszek fel Mindenki kedvére,vagy kedve ellenére.Mivel hiányzik Magyarországon egy jó variközlő újság,amiben megjelennék,így kénytelen leszek ezúton közölni kedvenc variációimat,Mindenki kedvére vagy... Remélem sok felnőtt szerencsejátékos hasznát veheti közléseimnek. Imre Lakat

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IndaFotó képek

Szombathely,akkor KARNEVALIA:::

2008.08.25. 18:08 imreimre

                         

                                        2008. 08.22-2008.08.23.

                                           SZOMBATHELY---KARNEVALIA.

 

Mint elszármazott lakos, kiváncsian mentem családommal együtt e pompás ünnepségre.Gyorshajtásért nem büntettek meg, de családom vegyes érzelmekkel szállt ki a hajóból,akarom irni az SX4-ből.Kisebbik sarjam maradt volna otthon,mert barátai mindennél fontosabbak, nagyobbik lányom meg egyelőre lagymatagon nézelődött,amikor felfedezte az élőképes előadásokat, utána nem volt megállás.Maradtunk estig pénteken,és mint kiderült szombaton is visszamentem,mivel LÜSZISZTRATE előadása meg szombati napon volt.Plusz pénzek,plusz benzin, minden plusz volt,de elárulom a fotózás másnap az nekem is plusz volt.

Szombathely polgárai önfeledten ünnepeltek,minden helyi lakos, aki a város szeretetében élve ,élt az alkalommal, ünnepi tógát, és ünnepi köntöst öltött.

A munkahelyeken válltól földig érő ruhákban, sállal, és a harcosok rövid karddal oldalukon masiroztak három nap és három éjszaka, péntek reggeltől, vasárnap estig,igaz szombati napon már du. fél öttől az eső vette át a főszerepet, LÜSZISZTRATE előadása is zuhogó esőben ért hirtelen véget.

Szerencse az eső a fényképezést nagyobbrészt nem zavarta,igy kedves olvasóimnak egy csokorra való nem virágot,hanem képet tudok átnyújtani.Jól éreztük Magunkat. Mindenki szeretetre méltó volt, az idegeneknek segítettek,jó rendezés,és jó ötlet volt ezt megrendezni.Másnap a Romkertben megismerkedtem Kedves emberekkel, akik örvendetes módon Szent Márton Szombathelyen született,és a gallok földjén 397-ben elhunyt,akkor már püspökként élt szent embert tartották  követendő példaként,zarándok életéért,és emiatt hagyományőrző egyesületet alapítottak. Természetesen a Szent minden fellelhető dokumentumát, ereklyéit, az akkori életének minden állomását ,idegen országokban történt utjait, édesanyja megkeresztelését, zarándokutjait, nevéhez füződő , és kapcsolódó történetirását, vélt,és annak tartott születési helyét, a Szent Márton templomot, és a hozzáépült épületegyütest, mindent bemutattak nekem.

A toursi-bor legendáját, a Ludak történetét, és Márton naphoz kapcsolt libaünnepélynek eredetét is. Sőt Szent Mártonról elnevezett templomok,és falvak, városok listáját is, a tervezendő zarándokutak térképeit is megkaptam.Külön köszönöm e kedves idegen embereknek magyarázatukat.Nagyon örültem  e kedves embereknek, főként, T.Istvánné szóbeli magyarázatainak.Pár képet készítettem a Romkert bejárata mellett felállított vendégváró sátrukról, de igen sajnálom ,hogy nem többet. Ugyanakkor felejthetetlen élmény volt a du. háromkor megtartott szinielőadás is, elötte azonban a római kor épen maradt mozaiktábláit néztem végig, egy idegenvezetőnek avanzsált fiatal leányzó magyarázatában.Ott is sokat tanultam.

Végül fél öt tájban a hirtelen jött eső eltörölte minden további programunkat,igy a betervezett felvonulást is.

Irány gyorsan a távolban parkoló autó,és a lehető leggyorsabban hazafelé a szakadó esőben egy óra mulva már otthon is voltunk.

Szép volt Szombathely,Szép volt Savaria, szép volt KARNEVALIA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy igen barátságos képpel befejezem, Piknik a Gayer Parkban,Karnevália idején.

 

Imreimre

Szólj hozzá!

Címkék: savaria karnevalia

A bejegyzés trackback címe:

https://imreimre.blog.hu/api/trackback/id/tr20632467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása